fbpx

Sexualment Empoderades

20 Mai 2018 | Coach

Estem sexualment empoderades? El terme empoderament està a l’ordre del dia, utilitzant-se en nombrosos àmbits i amb diferents propòsits. Quan es pensa en empoderament femení, moltes persones s’imaginen una mera d’arribar a ser una “superwoman”; però en l’àmbit del creixement personal i sexual, aquesta idea dista molt de la realitat. Precisament, ens trobem milers de “superdones” tractant de complir amb tantes expectatives socials i familiars, tan exhaustes i desconnectades de la seva essència, que tenen considerables dificultats per saber el que realment necessiten i per poder procurar-s’ho i oferir-s’ho a elles mateixes.

Empoderar-se no té res a veure amb adquirir súper-poders i tornar-se fort com una roca, és una cosa que comença dins d’una i per a una mateixa, i que bàsicament consisteix a prendre les regnes de la pròpia vida, coneixent-se, acceptant-se, respectant-se, fent-se respectar i podent relacionar-se i compartir amb l’entorn d’una manera nutritiva.

Una dona sexualment empoderada és una dona que abraça la seva sexualitat, que se submergeix en les seves necessitats i desitjos, i dedica temps a treballar en si mateixa, per poder gaudir d’una relació profundament amorosa primer amb si mateixa i després amb els altres. L’empoderament sexual és una tasca que abasta tot el nostre recorregut vital, fluint, canviant i creixent amb el temps i la nostra experiència vital.

Potser et preguntes, “com puc desenvolupar el meu empoderament sexual?” Hi ha molts aspectes que pots potenciar per liderar la teva sexualitat: l’autoconeixement, responsabilitzar-te de la teva sexualitat, acceptar-te tal com ets, l’auto-sanació global (física, emocional i psicològica) i desenvolupar la teva assertivitat o habilitats comunicatives, entre d’altres.

En els següents posts aprofundirem en cada un d’aquests elements, perquè puguis valorar com estan en la teva vida i aconsegueixis iniciar algun pas que t’acosti a una sexualitat més conscient, enriquidora i plena.

Per acabar, m’agradaria llançar-te algunes preguntes perquè reflexions sobre el teu moment actual, i et convido a que comparteixis la teva experiència i / o comentis o contactis amb mi via e-mail si tens algun dubte o consulta!

Com és la teva vida sexual?

Vius la teva sexualitat com vols?

Et comportes com vols o com s’espera de tu?

Quant de temps dediques a tenir la vida sexual que vols?

Què creus que podries fer per apropar-te a la sexualitat que precises?

____

Ana Fernández, Psicòloga especialista en Creixement sexual i de Parella.
consulta@9sentits.com

0 Comments

Submit a Comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Share This
Abrir Chat
¡Hola! Podemos ayudarte?
Call Now Button